DietPizzan

Näringsinformation:
Kcal: 706.
Protein: 72,4g.
Kolhydrater: 72,4.
Fett: 10,8g.
PIzzadeg:
100g Havregryn, 350 kcal.
200g Äggvita, 82 kcal.
10g Psylliumfröskal, 19 kcal.
Topping:
125g Rökt kalkon, (Pärssons) 119 kcal.
90g paprika, 28 kcal.
40g Jalapenos, 6 kcal.
80g passerade tomater, 20kcal.
Kebabsås:
150g Lätt kvarg (Garant) 83 kcal.
2st pressade vitlöksklyftor.
1 tsk Kebabkrydda.
Gör såhär:
1. sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda ihop pizzadegens ingredienser i en bunke.
3. Bre ut degen(vilket kan verka blöt) i en teflon panna. (bakplåtspapper går oxå bra men teflonpanna funkar bäst)
4. Sätt in Pizzadegen i ugnen i några få minuter så pizzan får en torr yta. (ca 10 minuter)
5. Hacka upp all topping du ska ha på pizzan och Pressa vitlöken i kvargen och tillsätt 1 tsk kebabkrydda och rör om. Tillsätt vatten om såsen blir för tjock.
6.Ta ut pizza degen och bre på passerade tomater och lägg på resten utav ingredienserna.
7. In med pizzan i ugnen igen tills paprikan har börjat mjukna då är pizzan färdig!
8. Pressa vitlöken i kvargen och tillsätt 1 tsk kebabkrydda och rör om. Tillsätt vatten om såsen blir för tjock.
9. ÄT!