Denkans DeffKrubb - march 2014
0 Läs mer >>
För oss som verkligen älskar sushi så är ofta problemet att det blir alderless för mycket kolhydrater i sushi för att man ska kunna hålla sig mätt hela dagen! Men jag kom på det skulle ju vara helt möjligt och även gott att mixa ner broccoli i riset?! Detta blev resultatet:
Recept för 4st "Dennisportioner"
150g sushiris.
2st Matskedar Ris vinäger.
2st matskedar Steviaströ. (istället för Socker i riset)
450g färska Broccoli "Toppar"
600g torsk.
300g gurka(Hel)
100g lättkvarg.
35g Ägggula(hel)
15g Wasabi (Matsked)
5st nori ark.
100ml soya (low sodium)
10ml Avokado olja(eller fett du föredrar)
 
Näringsinnehåll 4 portioner:
Kcal: 1509
Protein:156g
kolhydrater: 159g
Fett: 27g
 
Gör såhär:
 
1. Koka ris, broccoli och torsk efter förpackningens insruktioner.
 
2. Rör ihop Kvarg, Ägggula, Avokadoolja och wasabi(styrka efter smak)
 
3. Mixa Broccoli med elvisp tills det blir gryningt och blanda ihop med riset.
 
4. Bre ut risblandningen över sushiarken, bre ut såsen över riset sedan lägg torsk/gurka längs mitten och rulla ihop!
 
Ät Gärna med Bodyscience Lowcarb Noodles! på med lite soja och wasabi så blir det supergott!
http://www.mmsports.se/Halsokost/Livsmedel/Pasta/Body-Science-Low-Carb-Noodles-and-Fettuccine.html
 
Man kan även byta ut torsk mot tonfisk om man vill ha mer protein!
Skulle då rekomendera använda fryst tonfiskfile och inte tonfisk på burk för bästa smakupplevelse!
Men smaken är som baken ;)
 
 

 

Diet-Sushi!

0 Läs mer >>
Här kommer jag samla mina godaste men endå nyttigare sätt att tillreda gröt!
 
 
 
 

                                           
 Saffransgröt!                                          Nötigt värre!
En trevlig variant utav smet                       En fetare gröt smaksatt med
är att smaksätta med                               jordnötssmör, Mandelmjölk,
antingen Saffransarom eller                      Sötad med Stevia och toppad
riktig saffran och söta med Stevia.            med krossade mandlar.
Glasflaskorna går bra att äta som de
är eller alternativt krossas innan.
 
 
 
 
 
 Alpro Mandelmjölk

Ett annat sätt att enkelt på väldigt få extra kalorier är att göra gröten på Mandelmjölk! Mandlar brukar kallas naturens egna små nötter.Ger en lätt kvalmig smak till gröten! Nästan standard i min gröt.
 
 
 

Gott med Gröt! Varian...

0 Läs mer >>
Fick en bra ide när jag kom och tänka på en gammal video med Ronnie Coleman när har lagar sin frukost, Äggvita och cheddarost osv... 
Så jag tänkte att jag ska göra min egna cheddar ost! För det är något som jag verkligen saknar under diet! OST!

Problemet med vanlig ost är ju att det ofta är ganka högt i fett. Minst 10% och inte kan äta värst mycket utav det och kommer inte upp i något vettig proteininnehåll. Dessutom dyrt!

Så här är min Deffost! Med 70g Fiber tunnbröd vilket blir 245kcal och 47g kolhydrater vilket vilket funkar som en perfekt kolhydratskälla för min diet. Men såklart kanske inte passar alla.
 
Receptet till Coleman-osten som jag kommer lägga upp räcker till 6st mackor som nedan och blir:
Kcal: 410
protein:68.9
Kolhydrater:20g
Fett.6g
 
Mackor och Coleman-ost: 655kcal.
 
 
 
 
 
 
Detta är vad du behöver!:
 Rör ihop:
25g Bodyscience Bake protein
100g Lätt kvarg (ICA)
20g Cheddar dip mix(Old el paso) hitta denna på COOP.
400g Äggvita.
40g Jalapenos(jag älskar Jalapenos!)
 
In med detta i ugnen i en teflonform tills det tjocknar och ju lägre grader desto "snyggare" resultat!
Under 100grader.
 
Här nedanför är en bild på när jag råka ha inne "Osten" på lite för hög värme i ugnen(200grader) vilket gjorde den väldigt "fluffig" men blev sjukt god endå!
 
 

Coleman-Ost

0 Läs mer >>
 
Näringsinformation:
Kcal: 706.
Protein: 72,4g.
Kolhydrater: 72,4.
Fett: 10,8g.
 
PIzzadeg: 
100g Havregryn, 350 kcal.
200g Äggvita, 82 kcal.
10g Psylliumfröskal, 19 kcal.
 
Topping:
125g Rökt kalkon, (Pärssons) 119 kcal.
90g paprika, 28 kcal.
40g Jalapenos, 6 kcal.
80g passerade tomater, 20kcal.
 
Kebabsås:
150g Lätt kvarg (Garant) 83 kcal.
2st pressade vitlöksklyftor.
1 tsk Kebabkrydda.
 
Gör såhär:
 
1. sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda ihop pizzadegens ingredienser i en bunke.
3. Bre ut degen(vilket kan verka blöt) i en teflon panna. (bakplåtspapper går oxå bra men teflonpanna funkar bäst)
4. Sätt in Pizzadegen i ugnen i några få minuter så pizzan får en torr yta. (ca 10 minuter)
5. Hacka upp all topping du ska ha på pizzan och Pressa vitlöken i kvargen och tillsätt 1 tsk kebabkrydda och rör om. Tillsätt vatten om såsen blir för tjock.
6.Ta ut pizza degen och bre på passerade tomater och lägg på resten utav ingredienserna.
7. In med pizzan i ugnen igen tills paprikan har börjat mjukna då är pizzan färdig!
8. Pressa vitlöken i kvargen och tillsätt 1 tsk kebabkrydda och rör om. Tillsätt vatten om såsen blir för tjock.
 
9. ÄT!
 
 
 
 
 
 
 
 

DietPizzan

0 Läs mer >>

Idag kom jag på det sjukaste receptet för dom dagarna man är sugen på något supersött!

Och detta blev resultatet! grymt mättande var det!

 

 

Näringsvärden (Per portion):

kcal:125

Protein: 24,1

Kolhydrater: 4,5

Fett: 0,7g

Recept 4 portioner:

Fyllning:

33g Bodyscience Casein 127 kalorier. (jag använde Vanilj smak)

200 gram Äggvita 82 kalorier.50g gram Hallon, frysta (eldorado) 23 kalorier.

30g Scitec Whey 100% 119 kalorier. (jag använde strawberry whitechocolate smak)

10 gram Gelatin(2 tsk pulver) 36 kalorier.

Glasyr:
100 gram Hallon(2dl), frysta (eldorado) 45 kalorier.

4 dl vatten.

20 gram Gelatin(4 tsk pulver) 70 kalorier.


1. Vispa äggvitan med 50g hallon till ett tjockt skum med elvisp.

2. Vispa ihop casein och whey i en separat bunke.

3. Häll i casein/whey i äggskummet samtidigt som du vispar med elvisp och om du vill söta extra med stevia strö.

4. Tillsätt 10g gelatin efter gelatinets förpackning.

5. Häll smeten i i kakformar.

6. Micra 100g frysta bär och tillsätt 4dl vatten och citron efter smak och söta med steviaströ.

7. Tillsätt 20g gelatin efter instruktionerna på förpackningen.

8. Häll glasyren över dina kakor och ställ allt i kylen och låt svalna och bli fast.

9. (Nu är sötsuget maxat och det kliar i fringrarna)

gelekaka